Linguine röstitud Kumato tomati & šampinjonidega

Ei ole vist olemas kodu, kus ei armastataks pastaroogasid?!? Kui minu varaseimates makaronimälestustes figureerivad hakkliha ja ketšup, siis Jerome, 2300 kilomeetri kaugusel, sõi juba lapsena enda omi parmesani ja oliiviõliga. Federico Fellini ütles ükskord ammu: “Life is a combination of magic and pasta.” Ta rääkis tõtt.


Ühel lumisel isolatsiooni kes-teab-mitmendal päeval leidsime hästivarustatud Rakvere Selverist taevalikult hõrke musti ehk Kumato sordi tomateid, ja nii sündis otsus lõunasöögiks maitsemeeled Itaaliasse viia.


Alltoodud kogustest piisab kahele näljasele.

Vaja läheb:

200 g linguine spagette
250 g Kumato tomateid
200 g šampinjone
kimp värsket karulauku
4-5 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl sojakastet
heldelt riivitud parmesani
näpuotsatäis suitsutatud soolahelbeid
musta pipart


Eelkuumuta ahi 200°C. Pese ja viiluta tomatid-seened, ning aseta kõrgemate äärtega ahjuplaadile. Lisa sinna oliiviõli, sojakaste, soolahelbed ja must pipar (maitsesta oma eelistuste järgi; ma ise panen pigem vähem soola ja rohkem pipart). Sega koostisosad omavahel hästi läbi nii, et kõik tomati ja seene viilud oleks õliga kaetud. Pista plaat 15-20 minutiks ahju. Samal ajal keeda spagetid kuni al dente (järgides paki instruktsioone). Nõruta pasta, jättes poti põhja poole sentimeetrise kihi keeduvett, ja vala potti tagasi. Lisa linguine‘le ahjust tulnud plaaditäis tomateid ja seeni, ning soovi korral veel veidi oliiviõli. Sega kergelt ja serveeri kohe hakitud värske karulaugu ja riivitud parmesaniga.

Bon appétit!